Κατέβασέ το
Συχνές ερωτήσεις
Όλα όσα θες να ξέρεις
για το payzy… παίζουν εδώ!
Τι είναι;
Τι είναι το payzy by COSMOTE;

To payzy by COSMOTE είναι ένας νέος κόσμος πληρωμών στο κινητό σου! Κατέβασε το app και κάνε τις συναλλαγές σου όπως δεν τις έκανες ποτέ. Από το να ανοίξεις λογαριασμό IBAN και να εκδόσεις χρεωστική κάρτα, μέχρι να μοιραστείς τα έξοδα ενός ταξιδιού με την παρέα σου ή να στείλεις χρήματα στη στιγμή μέσω chat, όλα γίνονται παιχνιδάκι. Και φυσικά, με απόλυτη ασφάλεια σε κάθε συναλλαγή.

Log in / Registration
Πού βρίσκω το payzy;
Στο smartphone σου! Κατέβασε την εφαρμογή από το Google Play ή από το App Store, ανάλογα με το αν έχεις android ή iOS.
Πώς μπορώ να γραφτώ στο payzy;
Είναι πανεύκολο! Θα χρειαστείς απλώς το smartphone σου, το email σου και τον αριθμό του κινητού σου. Παράλληλα, να έχεις κοντά σου ταυτότητα ή διαβατήριο, θα σου χρειαστούν. Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σου.
Ποια έγγραφα απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εγγραφής μου στο payzy;
Δεν απαιτούνται ειδικά έγγραφα! Αρκεί μόνο η ταυτότητα ή το διαβατήριό σου και οι κωδικοί taxisnet! Εάν δεν διαθέτεις κωδικούς taxisnet, εναλλακτικά μπορείς να υποβάλεις μέσω της εφαρμογής το εκκαθαριστικό σου σημείωμα, καθώς και αποδεικτικό επαγγέλματος (βεβαίωση εργασίας) και έναν λογαριασμό που πιστοποιεί τη διεύθυνση διαμονής σου.
Πώς μπορώ να κάνω login στο payzy;
Με πολύ απλά βήματα!
Βάζεις username και password ανοίγοντας την εφαρμογή. Αν τα ξεχάσεις συνδέσου μέσω της ενεργοποίησης του δακτυλικού σου αποτυπώματος ή της αναγνώρισης προσώπου.
Τι περιέχει το navigation button της εφαρμογής payzy;
Το Navigation button του payzy, μπορεί να σου προσφέρει την πιο εύκολη πλοήγηση:
i. σε πάει στην αρχική οθόνη,
ii. στο quick actions button, όπου εδώ μπορείς γρήγορα να πραγματοποιήσεις quick slit, πληρωμή λογαριασμού & αποστολή -ή λήψη- χρημάτων από άλλο χρήστη του payzy.
iii. στην υπηρεσία Chat & Pay
Πώς μπορώ να καλέσω τους φίλους μου στο payzy;
Απλά τα πράγματα. Μπαίνεις στο app, πατάς στην ενότητα «προσκάλεσε φίλους» στέλνεις ένα link στους φίλους σου και για κάθε έναν που θα εγγραφεί στο app, κερδίζεις στο πορτοφόλι σου 5€ και 10 coins. Έτσι όλοι κερδίζουν!
Ποιος μπορεί να αναζητήσει το προφίλ μου;
Όποιος θέλεις εσύ μπορεί να αναζητήσει και να βρει το προφίλ σου, αρκεί να έχει το nickname, ή το email, ή το κινητό σου τηλέφωνο. Βέβαια, μπορείς να έχεις και ανοιχτό προφίλ, ώστε να μπορούν να το δουν όλοι.

Υπάρχουν, λοιπόν, οι παρακάτω επιλογές:
i. να μη μπορεί να σε αναζητήσει κανείς.
ii. να μπορούν να σε αναζητήσουν όλοι.
iii. να μπορούν να σε αναζητήσουν μόνο όσοι χρήστες είναι καταχωρημένοι στις επαφές σου.

Aνά πάσα στιγμή μπορείς να αλλάξεις την επιλογή σου από το «Ρυθμίσεις Ασφαλείας».
Τί γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του payzy; Τα κρατάει η COSMOTE;
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έχει καθιερωθεί ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο που αποσκοπεί στην προστασία των χρηστών, την ασφαλή διενέργεια των συναλλαγών και την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό και σε εφαρμογή αυτού του ρυθμιστικού πλαισίου, η COSMOTE Payments στο payzy app έχει την υποχρέωση να ζητά από τους πελάτες της στοιχεία όπως έγγραφα πιστοποίησης της ταυτότητας του πελάτη, εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, νομιμοποιητικά έγγραφα και δικαιολογητικά συναλλαγών, καθώς και να τηρεί τα στοιχεία αυτά σε αρχεία.
Κάρτες
Πώς μπορώ να εκδώσω μια κάρτα;
Η έκδοση κάρτας να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ, μέσα από το ίδιο το app! Mπες στην ενότητα «Κάρτες» και επίλεξε τύπο κάρτας, virtual ή physical. Η virtual χρεωστική κάρτα σου θα εκδοθεί ψηφιακά, μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ η physical θα αποσταλεί στη διεύθυνσή σου ή σε άλλη διεύθυνση όπου επιθυμείς να τη λάβεις. Π.χ. στο γραφείο σου. Εναλλακτικά, δώσε στην εφαρμογή πρόσβαση στην τοποθεσία σου μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σου και κάνε τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη.

Αφού πληρώσεις ένα μικρό πόσο για την έκδοση & αποστολής της και αφού επιβεβαιώσεις την παραγγελία σου, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να περιμένεις την παραλαβή της. Για να δεις την κατάσταση της παραγγελίας σου ή να την ακυρώσεις μπες στην ενότητα «Κάρτες».
Μόλις την κρατήσεις στα χέρια σου, σκάναρε το barcode που θα βρεις στον φάκελο και είσαι πανέτοιμος!
Τι είναι η payzy physical κάρτα;
Η payzy physical κάρτα είναι μια χρεωστική VISA σε πλαστική μορφή, η οποία συνδέεται με το υπόλοιπο του payzy λογαριασμού σου. Μπορείς να την παραγγείλεις μέσα από το payzy και να την παραλάβεις μέσα σε λίγες μέρες. Είναι η κάρτα σου για τα ΑΤΜ, για ηλεκτρονικές συναλλαγές, και για πληρωμές με POS. Φυσικά μπορείς να την προσθέσεις στο Apple Pay ή στο Google Pay για να πραγματοποιείς αγορές μέσω του wallet του κινητού σου ή του smartwatch σου.
Τι είναι η payzy virtual κάρτα;
Είναι όσα έψαχνες! Είναι μια χρεωστική κάρτα VISA, σε ψηφιακή έκδοση, χωρίς δηλαδή πλαστική μορφή. Όλη της η διαχείριση γίνεται από το κινητό σου, μέσα από το payzy by COSMOTE app. Μπορείς να την εκδόσεις πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, χωρίς καμία χρέωση.

Τη χρησιμοποιείς κανονικά και με την ίδια ασφάλεια για όλες τις ηλεκτρονικές αγορές σου, για πληρωμές με POS ανέπαφα μέσω του wallet στο κινητό σου, καθώς και στα ATM που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές, αρκεί να την έχεις προσθέσει στο Apple Pay ή το Google Pay.
Υπάρχει χρέωση για τη δημιουργία virtual κάρτας;
Η έκδοση της πρώτης virtual κάρτας payzy by COSMOTE είναι εντελώς δωρεάν. Για την έκδοση 2ης και 3ης κάρτας ισχύουν χρεώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.
Πώς προσθέτω την κάρτα μου στο Apple Wallet/Google Pay;
Ο τρόπος είναι εύκολος, ακολούθησε τα παρακάτω:
Μπες στο payzy και πήγαινε στις «Κάρτες». Επίλεξε ποια κάρτα θέλεις και μετά διάλεξε «Προσθήκη στο Apple Wallet» ή «Προσθήκη στο Google Pay», ανάλογα με τη συσκευή σου. Μετά ακολουθήσε απλώς κάποια βήματα για να προσθέσεις την κάρτα σου.
Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω τη physical κάρτα;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την physical κάρτα σου παντού! Σε ΑΤΜ, σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και σε πληρωμές μέσω POS. Δηλαδή ; όπου χρησιμοποιείς κάθε χρεωστική κάρτα.
Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω τη virtual κάρτα μου;
Όπου μπορείς να φανταστείς, όπου κι αν βρίσκεσαι μπορείς να κάνεις συναλλαγές από το κινητό σου, όπως ηλεκτρονικές αγορές, αγορές μέσω POS και στα ΑΤΜ που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές, εφόσον την έχεις προσθέσει στο Apple Wallet ή το Google Pay.
Πώς μπορώ να κάνω ανάληψη χρημάτων από ATM με την payzy κάρτα μου;
Με την κάρτα payzy, μπορείς να κάνεις ανάληψη μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρκεί φυσικά να έχεις υπόλοιπο στον λογαριασμό σου. Αν έχεις virtual κάρτα, η ανάληψη είναι εφικτή στα ATM που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές. Φρόντισε ωστόσο, να την έχεις προσθέσει στο Apple Pay ή το Google Pay.
Τι χρειάζεται να κάνω για να χρησιμοποιώ τη payzy κάρτα μου με ασφάλεια;
Οι ασφαλείς συναλλαγές είναι στο δικό σου χέρι !
Εδώ είναι κάποια tips που θα σε βοηθήσουν σε αυτό:
- Κράτα το pin για τον εαυτό σου, και καλού κακού, μην το σημειώσεις πουθενά.
- Αν αλλάξεις PIN μη χρησιμοποιήσεις τα εύκολα, όπως ημερομηνίες γενεθλίων, αριθμούς τηλεφώνων και άλλα τέτοια που μπορεί κάποιος να τα μαντέψει.
- Μη δανείζεις την κάρτα σου σε άλλους. Αλλά δεν θα το έκανες αυτό έτσι κι αλλιώς, σωστά;
- Όταν πληκτρολογείς το PIN σου, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα.
- Κατά τη διάρκεια ανέπαφων συναλλαγών, να έχεις την κάρτα στα χέρια σου.
- Στις ηλεκτρονικές ή τηλεφωνικές συναλλαγές διασφάλισε την αξιοπιστία του εμπόρου στον οποίο κοινοποιείς στοιχεία της κάρτας σου, όπως τον αριθμό της, την ημερομηνία λήξης και τον τριψήφιο κωδικό (CVC2).
- Αν τη χάσεις ή στην κλέψουν πάγωσέ την ή ακύρωσέ την άμεσα μέσα από το payzy.
- Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της payzy κάρτας μπορείς να καλέσεις στο 210 2020210.

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια στο «Βοήθεια & Υποστήριξη».
Τι δυνατότητες έχω με την έκδοση extra virtual κάρτας;
Με την έκδοση extra virtual κάρτας έχεις την δυνατότητα να εκδώσεις κάρτα για τα έξοδα των παιδιών ή για τις ηλεκτρονικές σου αγορές ή για το επόμενο ταξίδι σου στο εξωτερικό! Επιπλέον, έχεις την δυνατότητα να ονομάσεις την κάθε extra virtual payzy κάρτα για να την ξεχωρίζεις, για παράδειγμα «Στελλίτσα», «e-commerce», «Νέα Υόρκη». Για κάθε extra κάρτα μπορείς να εκδώσεις αναλυτικό report με τις συναλλαγές της! Έτσι μπορείς να διαχωρίσεις τις συναλλαγές σου όπως εσύ επιθυμείς και να αποκτήσεις ακόμα καλύτερο έλεγχο!
Με την έκδοση extra virtual κάρτας αποκτώ νέο ΙΒΑΝ λογαριασμό;
Όχι, όλες οι extra virtual payzy χρεωστικές κάρτες που εκδίδεις συνδέονται με τον ίδιο payzy λογαριασμό (ΙΒΑΝ) που ήδη έχεις! Άρα, ένας ΙΒΑΝ λογαριασμός που συνδέεται με έως 3 virtual κάρτες! Επιπλέον, μην ξεχνάς πως όλες οι virtual payzy χρεωστικές κάρτες σου, συμμετέχουν στην ανταμοιβή των coins. Ανεξαρτήτως από ποιά κάρτα χρησιμοποιείς μαζεύεις συσσωρευτικά coins τα οποία τα εξαργυρώνεις σε ευρώ στο payzy πορτοφόλι σου.
Υπάρχει χρέωση για την έκδοση των extra virtual καρτών;
Η έκδοση της 2ης virtual κάρτας κοστίζει 1€ και η έκδοση της 3ης virtual κάρτας κοστίζει 3€. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.
Πως εκδίδω extra virtual κάρτα;
Για να εκδόσεις extra virtual κάρτα ανοίγεις την εφαρμογή και επιλέγεις την ενότητα «Κάρτες» -> επιλέγεις την έκδοση virtual χρεωστικής κάρτας -> αποδέχεσαι τους όρους -> πληρώνεις το ποσό της χρέωσης και είσαι έτοιμος/έτοιμη να την προσθέσεις στο wallet που υποστηρίζει το κινητό σου ή σε άλλη συσκευή και να ξεκινήσεις τις συναλλαγές σου!
Μπορώ να προσθέσω την extra virtual κάρτα μου, σε άλλη συσκευή;
Φυσικά και μπορείς! Αφού εκδώσεις την extra virtual payzy χρεωστική σου κάρτα από το payzy app στην ενότητα «Κάρτες», μπορείς να την συνδέσεις εύκολα και γρήγορα στο apple/google wallet της συσκευής που επιθυμείς! Πώς το κάνεις; Εύκολα!

Για iOS:
Ανοίγεις το πορτοφόλι -> επιλέγεις χρεωστική/πιστωτική κάρτα -> επιλέγεις payzy by COSMOTE -> συνέχεια -> επιλέγεις εισαγωγή στοιχείων κάρτας χειροκίνητα -> πληκτρολογείς όνομα και αριθμό κάρτας και είσαι έτοιμος/έτοιμη!

Για Αndroid:
Ανοίγεις το πορτοφόλι -> επιλέγεις προσθήκη στο πορτοφόλι -> επιλέγεις κάρτα πληρωμής -> εισάγεις τα στοιχεία της extra virtual payzy κάρτας και είσαι έτοιμος/έτοιμη!
Μπορώ να θέσω όριο στις συναλλαγές που κάνω με τις extra virtual κάρτες;
Φυσικά και μπορείς να θέσεις όριο για τις συναλλαγές σου με την extra virtual κάρτα σου. Ανοίγεις το payzy app -> επιλέγεις την ενότητα «Κάρτες» -> επιλέγεις το «Όριο συναλλαγών» και ορίζεις το ημερήσιο όριο συναλλαγών για κάθε virtual χρεωστική κάρτα που έχεις εκδώσει. Έτσι, είσαι πάντα ασφαλής και ήσυχος για τις συναλλαγές σου.
Βοήθεια και Υποστήριξη
Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα αίτημα υποστήριξης στο payzy;
Υποστήριξη σημαίνει ευκολία. Απλώς μπες στο «Βοήθεια & υποστήριξη» και δημιούργησε ένα αίτημα μέσω του Υzy bot
Πώς μπορώ να μιλήσω με τo Υzy bot;
Βρες το Υzy bot επιλέγοντας «Βοήθεια & Υποστήριξη» και επικοινώνησε εύκολα
Πώς μπορώ να παρακολουθήσω την κατάσταση των αιτημάτων υποστήριξής μου;
Μπορείς να κάνεις track των αιτημάτων υποστήριξης πολύ εύκολα, επιλέγοντας «Βοήθεια & Υποστήριξη», και στη συνέχεια «Αιτήματα υποστήριξης». Θα δεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τρέχον αίτημά σου, αλλά και το ιστορικό όλων των αιτημάτων σου!

Επίσης, για κάθε αίτημα που έχει μείνει ανοιχτό, μπορείς να προσθέσεις πληροφορίες ή επισυνάψεις ανά πάσα στιγμή, ή να λάβεις νέες απαντήσεις από έναν άνθρωπο του payzy. Τέλος, όταν ολοκληρωθεί το αίτημά σου, μπορείς να το κλείσεις εσύ.
Πώς μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο payzy;
Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, είναι πιθανό να βρεις την απάντηση που ψάχνεις μέσα από τα FAQs στο «Βοήθεια & υποστήριξη». Αν όχι, μπορείς πάντα να μιλήσεις με το Yzy bot επιλέγοντας «Βοήθεια & Υποστήριξη». Θα σου υποδείξει άρθρα και λύσεις που αντιστοιχούν στο πρόβλημά σου και αν χρειαστεί, θα δημιουργήσει για εσένα ένα αίτημα υποστήριξης, για να απαντήσει στο ερώτημα ή στο πρόβλημά σου ένας άνθρωπος του payzy.
Πώς υποβάλλω αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγής;
Αν δεν είσαι σίγουρος/η και θέλεις να αμφισβητήσεις μία συναλλαγή, υπέβαλε το αίτημά σου στον Yzy bot, που θα βρεις στην επιλογή «Βοήθεια & υποστήριξη». Αλλιώς, εντόπισε τη συγκεκριμένη συναλλαγή μέσα από το πορτοφόλι και, επίλεξε το «Αντιμετωπίζεις κάποιο θέμα;» στις λεπτομέρειες συναλλαγής. "Εναλλακτικά, κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί αποκλειστικά θέματα καρτών (210 2020210) για να σε βοηθήσουμε
Έχω κάνει μια αγορά με την payzy κάρτα μου, αλλά δεν έχω λάβει το προϊόν/υπηρεσία που αγόρασα. Τι να κάνω;
Αν πλήρωσες με την payzy κάρτα, αλλά δεν έχεις παραλάβει το προϊόν ή την υπηρεσία που αγόρασες, επικοινώνησε, αρχικά με τον έμπορο από τον οποίο πραγματοποίησες την αγορά, ώστε να τσεκάρεις το status της παραγγελίας σου. Σε περίπτωση που ο έμπορος χρειαστεί αποδεικτικό της συναλλαγής, μπορείς να το κατεβάσεις στο κινητό σου στο «Πορτοφόλι», πατώντας τη σχετική επιλογή στις λεπτομέρειες της συναλλαγής.
Πορτοφόλι
Ποιες δυνατότητες μου δίνει το payzy πορτοφόλι;
Το payzy «Πορτοφόλι» μέσα στο app,είναι αυτό που σε βοηθάει παντού.
Γιατί μ’ αυτό μπορείς να:
- φορτίσεις το υπόλοιπό σου,
- μεταφέρεις χρήματα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό,
- αναζητήσεις και να βρεις τις λεπτομέρειες των συναλλαγών σου,
- εκδόσεις ένα αποδεικτικό συναλλαγής ή μια 3μηνη κατάσταση όλων των συναλλαγών σου.
Πώς μπορώ να βάλω χρήματα στο πορτοφόλι μου;
Για να φορτίσεις το πορτοφόλι σου υπάρχουν 2 τρόποι:
i. Μέσω κάρτας άλλης τράπεζας, απλώς μπαίνεις στο «Πορτοφόλι» και από εκεί στο «Φόρτιση». Μπορείς, αν θέλεις, να αποθηκεύσεις την κάρτα σου για μελλοντικές συναλλαγές. Θυμήσου! Χρειάζεται να ξέρεις τον αριθμό της κάρτας σου (PAN), την ημερομηνία λήξης της, το CVV (τριψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος της κάρτας) και το όνομα που αναγράφεται επάνω στην κάρτα σου. Οι κάρτες που υποστηρίζονται είναι κάρτες VISA, MASTERCARD & Maestro. Έχε στο νου σου, ότι κατά τη συναλλαγή, η τράπεζα θα ζητήσει επαλήθευση στοιχείων, μέσω 3DS (π.χ. αποστολή SMS, μηνύματος viber ή push notification στο κινητό σου). 
ii. Για να φορτίσεις το πορτοφόλι σου με μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα μέσω εμβάσματος SEPA μπες στο «Φόρτιση» και βρες το ΙΒΑΝ του payzy λογαριασμού σου. Αντίγραψε τον αριθμό αυτό, καθώς και το ονοματεπώνυμο στο οποίο έχεις ανοίξει το λογαριασμό. Στη συνέχεια, με τα στοιχεία αυτά, μπορείς να στείλεις έμβασμα χρημάτων (SEPA), είτε μέσω e-banking, είτε μεταβαίνοντας σε ένα φυσικό κατάστημα της τράπεζάς σου. Τα χρήματα που μεταφέρεις με αυτόν τον τρόπο, θα εμφανιστούν στο πορτοφόλι σου σε 1-5 εργάσιμες ημέρες.
Πώς μπορώ να δω τις συναλλαγές που έχω κάνει;
Όλες οι συναλλαγές σου είναι εκεί για να τις βλέπεις όποτε θέλεις.
Στο «Πορτοφόλι» της αρχικής οθόνης του payzy app.
Τι είναι οι αποθηκευμένες κάρτες και πώς προσθέτω ή αφαιρώ μία;
Κάνε τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη, αποθηκεύοντας άλλες κάρτες σου, για μελλοντικές συναλλαγές, χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις ξανά τις πληροφορίες τους. Τις χρησιμοποιείς για να φορτίσεις γρήγορα το πορτοφόλι σου ή για να στείλεις χρήματα σε κάποιον άλλον χρήστη του payzy, αν δεν έχεις χρήματα στο υπόλοιπό σου.

Μπορείς να δεις τις αποθηκευμένες κάρτες σου, να προσθέσεις νέες ή να αφαιρέσεις μία ή περισσότερες ανά πάσα στιγμή, στο «Πορτοφόλι», που θα βρεις στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης του payzy app.

Οι κάρτες άλλων τραπεζών που υποστηρίζονται, είναι οι VISA, MASTERCARD και Maestro.

Αν έχεις περισσότερες από μία αποθηκευμένες κάρτες, μπορείς να ορίσεις μία από αυτές ως προεπιλεγμένη, ενώ έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις την επιλογή σου όποτε θέλεις. Προσοχή όμως, δεν είναι εφικτό να ορίσεις ως προεπιλεγμένη μία κάρτα που έχει λήξει.
Τι προμήθεια χρεώνομαι κατά τη φόρτιση και πότε εμφανίζεται το ποσό στο λογαριασμό μου;
Για φόρτιση μέσω κάρτας άλλης τράπεζας, η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα, χωρίς προμήθεια.

Για μεταφορά από άλλη τράπεζα μέσω εμβάσματος SEPA, χρειάζονται 1-2 εργάσιμες. Η φόρτιση πραγματοποιείται και πάλι χωρίς προμήθεια, ενδέχεται, όμως, να προκύψουν χρεώσεις από την τράπεζά σου.

Σημείωσε ότι, εάν μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό σου από άλλον χρήστη payzy (π.χ. μέσω του chat), η μεταφορά ολοκληρώνεται άμεσα και δωρεάν.
Είναι ασφαλείς οι συναλλαγές μου;
Η ασφάλειά σου είναι απόλυτη προτεραιότητά μας και για αυτό ήδη από την εγγραφή σου, ακολουθούμε όλα όσα ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο. Επιπλέον, οι συναλλαγές σου γίνονται μόνο με ισχυρή ταυτοποίηση των χρηστών, είτε μέσω κωδικού είτε μέσω βιομετρικών στοιχείων. Στο payzy by COSMOTE, όλες οι συναλλαγές σου εκτελούνται με απόλυτη ασφάλεια, πληρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.
Χρεώνομαι όταν κάνω συναλλαγές στο payzy;
Εξαρτάται. Στο payzy by COSMOTE υπάρχει προμήθεια μόνο για συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως:
i. Πληρωμές λογαριασμών, με προμήθεια 0,40€.
ii. Εμβάσματα εξωτερικού (SEPA) ή για συναλλαγές μεταξύ εγχώριων τραπεζών, με προμήθεια 2€/συναλλαγή.
iii. Ανάληψη χρημάτων από ATM, με προμήθεια 2€/συναλλαγή, συν την προμήθεια της τρίτης τράπεζας, βάσει της εμπορικής πολιτικής της.

Όλες οι άλλες συναλλαγές στο payzy είναι δωρεάν!
Μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις τον τιμοκατάλογο για τις προμήθειες των συναλλαγών, στο στο payzy.gr.
Μπορώ να προσθέσω χρήματα στο πορτοφόλι μου με μετρητά ή επιταγή;
Δυστυχώς η δυνατότητα αυτή μέσω του payzy δεν είναι διαθέσιμη.
Μπορώ να την χρησιμοποιώ και στο εξωτερικό
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου σε οποιαδήποτε χώρα, αρκεί να γίνονται αποδεκτές οι πληρωμές με Visa στο μέσο που θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου.
Ποιες θα είναι οι επιβαρύνσεις μου για χρήση της κάρτας στο εξωτερικό;
Στην περίπτωση που κάνεις πληρωμή μέσω της payzy κάρτας σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η ισοτιμία υπολογίζεται από τη Visa και ο λογαριασμός σου θα χρεωθεί με την ισοτιμία που υφίσταται την ημέρα της εκκαθάρισης της συναλλαγής και όχι την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή.
Μπορώ να πραγματοποιήσω μεταφορές/πληρωμές από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του λογαριασμού μου στο payzy;
Μετά την εγγραφή σου στο payzy, οι συναλλαγές σου γίνονται παιχνιδάκι! Αφού βέβαια πρώτα φορτίσεις το πορτοφόλι σου με κάποιο ποσό.
Chat & Pay
Πώς μπορώ να στείλω χρήματα μέσω του Chat&Pay;
Είναι εύκολο! Άνοιξε το app, μπες στο «Chat&Pay», επίλεξε το φίλο σου που θέλεις να στείλεις χρήματα και το payzy θα το κάνει στη στιγμή, χωρίς καμία προμήθεια!
Ποιες δυνατότητες μου δίνει το Chat&Pay;
Με το Chat&Pay μπορείς να chatάρεις δωρεάν - και όχι μόνο!
Εδώ μπορείς να στείλεις ή να ζητήσεις χρήματα από άλλους χρήστες του payzy, εύκολα και απλά!
Μπορείς επίσης να επισυνάψεις φωτογραφίες ή και αρχεία από το κινητό σου.
Πώς στέλνω χρήματα σε κάποιον άλλον χρήστη του payzy;
Το payzy το κάνει πολύ απλό για σένα! Στείλε χρήματα σε όποιον θέλεις, που έχει κι εκείνος payzy, μέσα από το κεντρικό κουμπί της αρχικής σελίδας.
Για ακόμα πιο εύκολα, μπορείς να το κάνεις μέσα από το chat με κάποιον χρήστη πατώντας το εικονίδιο χρημάτων.
Στη συνέχεια, μπορείς να πληκτρολογήσεις το ποσό αποστολής καθώς και να επιλέξεις, είτε το υπόλοιπο του πορτοφολιού σου, είτε μια από τις αποθηκευμένες κάρτες σου.
Εναλλακτικά, μπορείς να μεταφέρεις χρήματα σε κάποιον άλλον χρήστη payzy μέσα στο «Μεταφορά» που βρίσκεται στο πορτοφόλι σου. Εκεί συμπληρώνεις το IBAN και το ονοματεπώνυμο του χρήστη στον οποίο θες να στείλεις χρήματα.
Πώς ζητάω χρήματα από κάποιον άλλον χρήστη του payzy;
Αν θες να ζητήσεις χρήματα από κάποιον άλλο χρήστη του payzy by COSMOTE, μπορείς να το κάνεις μέσω της αρχικής σελίδας του app.
Διαφορετικά μπορείς να το κάνεις από το chat, πατώντας το εικονίδιο των χρημάτων και πληκτρολογώντας το ποσό που θέλεις.
Ο άλλος χρήστης θα λάβει ειδοποίηση με το αίτημά σου και εφόσον το αποδεχθεί, τότε το ποσό που ζήτησες θα μεταφερθεί στον λογαριασμό σου.
Πώς μπορώ να βρω άλλους χρήστες στο Chat&Pay;
Για να βρεις τους άλλους χρήστες απλά πληκτρολόγησε το nickname, το email ή το κινητό του χρήστη που αναζητάς στη σχετική επιλογή αναζήτησης.
Αν έχεις κάνει συγχρονισμό των επαφών σου, η αναζήτηση μπορεί να γίνει και με το όνομα της επαφής ή τον αριθμό που έχεις αποθηκευμένo.

Έχε στο νου σου ότι, για να εμφανιστεί ο χρήστης στα αποτελέσματα της αναζήτησης, θα πρέπει πρώτα εκείνος να έχει ορίσει το προφίλ του ως ορατό, μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
Split It
Τι είναι η υπηρεσία Split it;
Με το Split It, το μοίρασμα εξόδων γίνεται πιο εύκολο από ποτέ!

Φτιάξε ένα group με τους φίλους σου, προσθέστε τα έξοδά σας σε μία λίστα και το payzy by COSMOTE όχι μόνο θα υπολογίσει ποιος χρωστάει τι σε ποιον αλλά θα κάνει και τις μεταφορές αυτόματα.
Τι είναι το quick split;
To quick split σού δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς άμεσα τα έξοδα με τη παρέα σου, ακόμα πιο γρήγορα!

Για έξοδα που έχουν προηγηθεί μπορείς να φτιάξεις ένα νέο group και να τα βρείτε εύκολα με τη παρέα σου.
Πώς μπορώ να μοιράσω τα έξοδά μου;
Μπορείς να μοιράσεις τα έξοδα με δύο τρόπους:

Ισομερώς
Το συνολικό έξοδο επιμερίζεται εξίσου σε όλα τα μέλη της ομάδας.
Με αυτή την επιλογή, όλα τα μέλη του group μοιράζονται το συνολικό έξοδο, πληρώνοντας το ίδιο ποσό.

Με ακριβές ποσό
Το συνολικό έξοδο επιμερίζεται σε κάθε μέλος με βάση τα έξοδα που έχουν προστεθεί στο group. Με αυτήν τη δυνατότητα, κάθε μέλος της ομάδας θα πληρώσει ή θα λάβει το ποσό που του αντιστοιχεί για την κάλυψη του συνολικού εξόδου.

i. Μέσω του quick actions button στην αρχική οθόνη. Επιλέγοντας “Quick Split”, ορίζεις τα άτομα, το ποσό και το όνομα του εξόδου.
ii. Για ταξίδια π.χ., όπου συνήθως τα έξοδα είναι πολλά, επιλέγεις “Split it” από την αρχική οθόνη της εφαρμογής, μετά «Νέο Group», ορίζεις το όνομα της ομάδας κι έπειτα προσθέτεις τις λεπτομέρειες των εξόδων που έχουν γίνει.
Πώς γίνεται η εξόφληση των οφειλών μεταξύ των μελών ενός split;
Πανεύκολα! Πατάς την επιλογή «Οφειλές», που βρίσκεις σε κάθε group και “quick split” της υπηρεσίας Split it, και μπορείς να:
i. πληρώσεις το ποσό που οφείλεις, χρησιμοποιώντας το Πορτοφόλι σου.
ii. να καταγράψεις ένα έξοδο που έχει εξοφληθεί εκτός του payzy (π.χ. κάποιο μέλος της ομάδας σε εξόφλησε με μετρητά).
iii. να υπενθυμίσεις σε κάποιο μέλος του group ότι δεν έχει πληρώσει την οφειλή του.
Τι γίνεται αν κάποιος με πληρώσει με μετρητά;
Όταν κάποιος από το group chat που έχεις δημιουργήσει στο Split it πληρώσει το ωφελούμενο ποσό με μετρητά ή κάποιον άλλον τρόπο τότε πας στο “Οφειλές” και μετά επιλέγεις το «Εξοφλήθηκε». Οπότε και οι οφειλές ισοσταθμίζονται.
Piggys
Τι είναι η υπηρεσία piggys;
Το piggy είναι o νέος ηλεκτρονικός σου κουμπαράς, για να αποταμιεύεις χρήματα εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια φυσικά! Πιο συγκεκριμένα, με το piggy μπορείς:
- να αποταμιεύεις χρήματα αυτόματα ή όποτε θέλεις εσύ, σε έναν ή περισσότερους κουμπαράδες
- να μαζεύεις και να αποταμιεύεις τα ψιλά σου, αφού για κάθε αγορά με κάρτα γίνεται στρογγυλοποίηση και τα ψιλά μπαίνουν αυτόματα στον κουμπαρά σου
- να θέσεις ένα στόχο (χρονικό ή χρηματικό) και, όταν τον πετύχεις, να λάβεις τη σχετική ειδοποίηση για την επίτευξή του.
Πόσα piggys μπορώ να φτιάξω;
Μπορείς να έχεις μέχρι και 5 piggys και να τα διαμορφώσεις όπως θες, επιλέγοντας το όνομα και το εικονίδιο που σου αρέσει! Κάθε piggy έχει το δικό του ΙΒΑΝ και μπορεί να αντικαταστήσει πέρα από τον κλασσικό κουμπαρά και τον κλασσικό αποταμιευτικό λογαριασμό.
Πως μπορώ να αποταμιεύω χρήματα στο piggy μου;
Μπορείς να αποταμιεύσεις χρήματα στο piggy σου με τους εξής τρόπους:

α. Με εφάπαξ μεταφορά χρημάτων από το πορτοφόλι σου. Θα πρέπει, φυσικά, να είναι ήδη διαθέσιμο στο πορτοφόλι σου το ποσό που επιθυμείς να μεταφέρεις

β. Με αυτόματη μεταφορά χρημάτων, την οποία ορίζεις είτε τη στιγμή που δημιουργείς το piggy είτε μέσα από τις ρυθμίσεις του κάθε piggy. Στην αυτόματη μεταφορά χρημάτων, έχεις τις εξής επιλογές:
- Στρογγυλοποίηση των ψιλών που απομένουν από μια συναλλαγή σου με την payzy χρεωστική κάρτα σου (π.χ. αν ξόδεψες 1,80€, θα αποταμιευτούν στο piggy 0,20€). Για αυτήν τη συναλλαγή, μπορείς αν θέλεις να θέσεις και έναν πολλαπλασιαστή, Χ2 ή Χ4. Εάν τη στιγμή που πραγματοποιηθεί η συναλλαγή με την payzy κάρτα σου δεν επαρκεί το ποσό του πορτοφολιού σου, τότε δε θα ολοκληρωθεί η αποταμίευση και θα γίνει μία νέα προσπάθεια, στην επόμενη συναλλαγή με την payzy κάρτα σου.
- Προγραμματισμένη μεταφορά χρημάτων από το πορτοφόλι σου, σε μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας ή του μήνα. Αν τη στιγμή της προγραμματισμένης μεταφοράς δεν επαρκεί το ποσό του πορτοφολιού σου, τότε τα χρήματα δε θα αποταμιευθούν στο piggy, ενώ θα γίνει νέα προσπάθεια στην επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία.

Μπορείς να αλλάξεις ανά πάσα στιγμή τους τρόπους φόρτισης του piggy σου, από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε piggy στην ενότητα “Piggys”. Δοκίμασέ το!
Μπορώ να θέσω χρηματικό ή χρονικό στόχο στο piggy μου;
Φυσικά! Έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις στο piggy σου έναν χρηματικό στόχο, δηλαδή ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που επιθυμείς να αποταμιεύσεις. Επιπλέον, μπορείς αν θέλεις να ορίσεις και έναν χρονικό στόχο, δηλαδή την ημερομηνία κατά την οποία θα ήθελες να έχεις πετύχει τον χρηματικό στόχο που έθεσες. Μπορείς να θέσεις τους στόχους σου είτε κατά τη δημιουργία του piggy σου είτε αργότερα, μέσα από τις ρυθμίσεις του.
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χρήματα που έχω αποταμιεύσει στο piggy μου;
Για να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που έχεις αποταμιεύσει στο piggy σου, αρκεί να τα μεταφέρεις στο πορτοφόλι σου. Στη συνέχεια, μπορείς να τα αξιοποιήσεις όπως εσύ επιθυμείς! Και μην ξεχνάς...εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια!
Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα piggy;
Για να δημιουργήσεις ένα piggy, χρειάζεται να μεταβείς στην αντίστοιχη ενότητα από την αρχική οθόνη του payzy app και να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:
- Επίλεξε το όνομα του piggy
- Όρισε τον στόχο σου σε χρόνο/χρήμα (προαιρετικό βήμα)
- Επίλεξε τον τρόπο αποταμίευσης που προτιμάς: 1. τη στρογγυλοποίηση ψιλών ή 2. την προγραμματισμένη μεταφορά χρημάτων.
Το piggy σου είναι έτοιμο! Άλλαξες γνώμη; Μπορείς να επεξεργαστείς οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές, μέσα από τη σελίδα ρυθμίσεων του piggy.
Τι είναι τα ψιλά;
Όταν πραγματοποιείς μια συναλλαγή με την payzy χρεωστική κάρτα σου, ενδέχεται το ποσό να μην είναι ακέραιο, π.χ. 5,40€. Σε αυτή την περίπτωση, ψιλά ονομάζουμε τη στρογγυλοποίηση του ποσού προς τον επόμενο ακέραιο, δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα τα ψιλά θα είναι τα 0,60€ που υπολείπονται για να φτάσουμε στο στρογγυλοποιημένο ποσό των 6€.
Όλα τα ψιλά που προκύπτουν με αυτόν τον τρόπο από τις συναλλαγές σου με την payzy χρεωστική κάρτα σου, μπορούν να αποταμιευτούν στα Piggys σου, εφόσον ενεργοποιήσεις τον αυτοματοποιημένο τρόπο κατάθεσης. Εάν τη στιγμή που πραγματοποιηθεί η συναλλαγή με την payzy κάρτα σου δεν επαρκεί το ποσό του πορτοφολιού σου, τότε δε θα ολοκληρωθεί η αποταμίευση και θα γίνει μία νέα προσπάθεια, στην επόμενη συναλλαγή με την payzy κάρτα σου.
Έχει το piggy αριθμό ΙΒΑΝ;
Όπως και κάθε λογαριασμός πληρωμών COSMOTE Payments στο payzy app, έτσι και τα piggys έχουν το δικό τους λογαριασμό ΙΒΑΝ, ο οποίος φυσικά είναι διαφορετικός από τον ΙΒΑΝ του πορτοφολιού.
Έκανα μεταφορά χρημάτων στo piggy, αλλά δε βλέπω ακόμη τα χρήματα. Τι να κάνω;
Έχεις ολοκληρώσει την διαδικασία για την μεταφορά των χρημάτων, παρόλα αυτά δεν τα βλέπεις να εμφανίζονται στο piggy σου; Σε συμβουλεύουμε, αρχικά, να ελέγξεις εάν το ποσό έχει αφαιρεθεί από το υπόλοιπο του πορτοφολιού σου. Εάν η συναλλαγή δε φαίνεται στη συγκεντρωτική λίστα, τότε η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, συνεπώς θα χρειαστεί να την πραγματοποιήσεις εκ νέου. Στην περίπτωση που το ποσό έχει αφαιρεθεί από το υπόλοιπο του πορτοφολιού σου και η συναλλαγή εμφανίζεται στη λίστα, προτείνουμε να περιμένεις λίγο, καθώς ενδέχεται να υπάρχει μία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, εάν και μετά την αναμονή εξακολουθείς να μη βλέπεις τα χρήματα, σού συνιστούμε να ανοίξεις ένα αίτημα υποστήριξης μέσα από το yzy bot, στην ενότητα "Βοήθεια & Υποστήριξη" στο profil σου, έτσι ώστε να μπορέσουμε σε βοηθήσουμε.
Μπορώ να τροποποιώ τις ρυθμίσεις του piggy μου;
Φυσικά! Μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες σχετικά με το piggy σου, επιλέγοντάς το μέσα από την ενότητα “Piggys”. Από εκεί, πατώντας το σχετικό εικονίδιο των ρυθμίσεων, μπορείς να επεξεργαστείς όσα από τα στοιχεία επιθυμείς ή ακόμα και να διαγράψεις το piggy σου.
Τα χρήματα που έχω αποταμιεύσει σε ένα piggy δεσμεύονται από τον ορισμό χρονικού/χρηματικού στόχου;
Όχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση. Μπορείς να αξιοποιήσεις το χρηματικό ποσό που έχεις αποταμιευμένο στα piggys σου με όποιον τρόπο επιθυμείς, αρκεί πρώτα να το μεταφέρεις στο πορτοφόλι σου!
Μπορώ να ορίσω έναν στόχο σε ένα piggy στο οποίο έχω ήδη χρήματα;
Φυσικά! Μπορείς να ορίσεις τον στόχο σου μέσα από τις ρυθμίσεις του piggy σου, ανεξαρτήτως του αν διαθέτει ήδη αποταμιευμένα χρήματα ή όχι.
Έκανα μια συναλλαγή με payzy χρεωστική κάρτα, όμως τα ψιλά δε μεταφέρθηκαν στο piggy μου. Τι να κάνω;
Αρχικά, έλεγξε εάν διέθετες επαρκές υπόλοιπο στο Πορτοφόλι σου, τη στιγμή της συναλλαγής με την payzy χρεωστική κάρτα σου. Εάν το υπόλοιπο δεν ήταν επαρκές, τα ψιλά δεν μπορούν να αποταμιευτούν στο piggy σου. Στην περίπτωση που το τρέχον υπόλοιπο στο Πορτοφόλι σου πλέον είναι επαρκές, τότε, στην επόμενη συναλλαγή με την payzy χρεωστική κάρτα σου θα πραγματοποιηθεί μία νέα προσπάθεια. Αν το πρόβλημα παραμένει, μπορείς να ανοίξεις ένα αίτημα υποστήριξης μέσα από το yzy bot, στην ενότητα "Βοήθεια & υποστήριξη " που υπάρχει στο profil σου για να σε βοηθήσουμε.
To ποσό της προγραμματισμένης μεταφοράς χρημάτων δε μεταφέρθηκε στο piggy μου. Τι να κάνω;
Αρχικά, έλεγξε εάν διέθετες επαρκές υπόλοιπο στο Πορτοφόλι σου, τη στιγμή της προγραμματισμένης μεταφοράς χρημάτων. Εάν το υπόλοιπο δεν ήταν επαρκές, τα χρήματα δεν μπορούν να αποταμιευτούν στο piggy σου. Στην περίπτωση που το τρέχον υπόλοιπο στο Πορτοφόλι σου είναι πλέον επαρκές, τότε θα πραγματοποιηθεί μία νέα προσπάθεια, κατά την επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία. Αν το πρόβλημα παραμένει, μπορείς να ανοίξεις ένα αίτημα υποστήριξης μέσα από το yzy bot, στην ενότητα "Βοήθεια & Υποστηρίξη" που βρίσκεται στο profil σου για να σε βοηθήσουμε.
Πώς μπορώ να συνδέσω ένα piggy με ένα Split It group για να πληρώσω τα έξοδά μου στο group με το piggy;
Αρχικά, θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει κάποιο piggy. Στη συνέχεια, πηγαίνεις στο Split It group, επιλέγεις το piggy που θες στην ενότητα "Οφειλές", και το piggy γίνεται ο προεπιλεγμένος τρόπος πληρωμής για τις οφειλές του συγκεκριμένου group. Αν δε φτάνουν τα χρήματα στο piggy σου για την εξόφληση του εξόδου, μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις μέθοδο πληρωμής. Μπορείς επίσης, όποια στιγμή θελήσεις, να διακόψεις τη διασύνδεση του piggy με το Split It group από την ενότητα "Οφειλές" του Split It group.
Coins
Πώς μπορώ να συγκεντρώσω coins;
Όσο χρησιμοποιείς την payzy κάρτα σου, τόσο κερδίζεις! Συγκεκριμένα, για κάθε 1€ που ξοδεύεις από την payzy χρεωστική κάρτα σου (είτε physical είτε virtual), συγκεντρώνεις 1 coin. Μπορείς επίσης να συγκεντρώσεις:
i. 10 coins για κάθε φίλο που φέρνεις στο payzy.
ii. 5 coins στέλνοντας το πρώτο σου μήνυμα στο Chat&Pay.
iii. 5 coins συγχρονίζοντας για πρώτη φορά τις επαφές από το κινητό σου.
iv. 5 coins φτιάχνοντας το πρώτο σου group ή κάνοντας το πρώτο quick split με τους φίλους σου.
v. 5 coins φτιάχνοντας το πρώτο σου piggy.
vi. 10 coins με την έκδοση της virtual κάρτας σου ή 20 coins με την έκδοση της physical κάρτας σου
Πώς μπορώ να εξαργυρώσω τα coins που έχω συγκεντρώσει;
Μπορείς να τα εξαργυρώσεις τα coins που έχεις συγκεντρώσει, σε χρήματα στο Πορτοφόλι σου! Συγκεκριμένα, κάθε 100 coins μπορούν να εξαργυρωθούν προς 1 ευρώ.

Για να εξαργυρώσεις τα coins σου, μπορείς να επισκεφθείς το “Coins” στο payzy app, επιλέγοντας πόσα από αυτά επιθυμείς να εξαργυρώσεις. Έχε υπόψη σου ότι ο ελάχιστος αριθμός coins προς εξαργύρωση, είναι τα 50. Τα coins ουσιαστικά είναι μετρητά στο payzy πορτοφόλι σου, για να τα ξοδέψεις εσύ όποτε και όπου θες, χωρίς κανένα περιορισμό.
Πότε λήγουν τα coins μου;
Τα coins σου δε λήγουν και για αυτό μπορείς να τα εξαργυρώσεις όποτε θες.
Τι είναι τα coins;
Είναι ένα πρόγραμμα ανταμοιβής του payzy by COSMOTE.
Τα coins του payzy είναι το μοναδικό πρόγραμμα πιστότητας με πραγματική επιστροφή χρημάτων χωρίς καμία δέσμευση σε συνεργαζόμενους εμπόρους.
RF Payments
Τι είναι οι πληρωμές λογαριασμών RF;
Οι πληρωμές λογαριασμών RF αφορούν την Ενιαία Συναλλαγή Πληρωμής, όπου σου επιτρέπεται να κάνεις μια πληρωμή λογαριασμού μέσω τραπεζικής κατάθεσης, χωρίς να γνωρίζεις τον IBAN του κατόχου του λογαριασμού.

Στο payzy app μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς που διαθέτουν κωδικό RF εύκολα και γρήγορα.

Καταχωρώντας απλώς τον κωδικό πληρωμής (RF) που θα βρεις πάνω στον λογαριασμό, ολοκληρώνεις άμεσα την πληρωμή του.
Πώς μπορώ να πληρώσω ένα λογαριασμό κοινής ωφελείας στο payzy;
Για την πληρωμή ενός λογαριασμού κοινής ωφέλειας μέσω του payzy app, έχεις δύο επιλογές:
i. Η μια είναι να σκανάρεις τον barcode/QR code του κωδικού RF που αναγράφεται στον λογαριασμό και, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία αυτού (ποσό, όνομα οργανισμού), να προχωρήσεις στην εκτέλεση της συναλλαγής.
ii. Η άλλη είναι, αν δεν υπάρχει barcode/QR code για τον κωδικό RF ή αν δεν αναγνωρίζεται, να τον πληκτρολογήσεις. Στη συνέχεια, αρκεί να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία του λογαριασμού (ποσό, όνομα οργανισμού), για να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή.
Μπορώ να πληρώσω μέσω του payzy ένα λογαριασμό κοινής ωφελείας που δεν υποστηρίζει κωδικό RF;
Εδώ δεν υπάρχει αυτή η επιλογή! Όμως, μπορείς να πληρώσεις τον λογαριασμό με την payzy χρεωστική κάρτα σου, μεταβαίνοντας στη σελίδα του εκάστοτε οργανισμού.
Υπάρχει κάποια προμήθεια στις πληρωμές λογαριασμών RF;
Για τις πληρωμές που αφορούν λογαριασμούς OTE/COSMOTE δεν υπάρχει καμία προμήθεια.

Για τις υπόλοιπες πληρωμές λογαριασμών RF, υπάρχει η προμήθεια των 0,40€ ανά λογαριασμό ,